Deze email is verzonden aan {email}, omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief van Camping le Soustran.
U kunt hier klikken om uw aanmelding aan te passen of te verwijderen.

Camping le Soustran     ...     NIEUWSBRIEF oktober 2019

Een koolmeesje in huis, roodborstjes die van tafel mee-eten en het redden van een egeltje dat zichzelf in de nesten heeft gewerkt. Nieuwe ervaringen voor ons. Een uil in de nacht vlak naast je slaapkamer. Tijdens het ontbijt een specht aan het werk zien. Overdag de ezels die balken in het weiland naast de camping, in conversatie met de honden van de buurman. De koeien van de boer die loeien en paarden die hinniken. Een bijzonder mooi leven, wonen op de camping. En dit is nog maar het begin.

    

Zoals de meeste van u inmiddels, via de social media kanalen, hebben gelezen, is de overdracht gelukt. Onze droom is op 26-9-2019 werkelijkheid geworden. Wij zijn officieel eigenaar van een prachtstukje land in Frankrijk. Camping Le Soustran. Onderweg naar is veranderd in.. we zijn "geland". We zetten het werk voort van twee bijzondere mensen die met veel liefde hier een mooie fijne plek van hebben gemaakt.
Wij wensen Peter en Marijke veel geluk in Nederland.


Om u een beetje kennis te laten maken met de omgeving van de camping, zijn we afgelopen maart begonnen om in de 'maandelijkse' nieuwsbrieven, een stad, dorp of bezienswaardigheid uit de omgeving van de camping uit te lichten. Deze keer vertellen wij u graag meer over : 

                  

Windmolen van Betinac  (link naar youtube) 
Gelegen in de gemeente Valiergues (10km vd camping), een beetje weg van het dorp, werd de Betinac-molen gebouwd in 1840.

Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog droegen zijn wieken nog vodden van canvas. Na die oorlog zal de molen volledig verlaten blijven tot de vroege jaren 70. Toen werden de muren en het dak hersteld om het tegen de regen te beschermen. Aan het einde van de jaren 90 besluiten de familie van Montlaur en de gemeente Valiergues om de molen in ere te herstellen. Bijgestaan ​​door het departement Corrèze, de regio en Europa is de molen weer tot leven gewekt in 2001. Deze restauratie ontving in 2003 de speciale juryprijs in de wedstrijd "Ribbons Heritage". 

De molen van Valiergues is een van de laatste, zo niet de laatste, windmolen van de Corrèze in goede staat. 


De blog van deze maand: Geland.

Mocht u het leuk vinden de oude nieuwsbrieven te lezen, een aantal kunt u terugvinden op deze pagina op de website: www.lesoustran.com/nieuwsbrief

Lees meer

 

Blijf ons volgen ..... 

www.lesoustran.com
www.camping-lesoustran.com
www.campinglesoustran.com

Om uw aanmelding voor deze nieuwsbrief aan te passen, klik hier.


Facebook

Twitter

Pinterest

LinkedIn

Youtube

Instagram