Deze email is verzonden aan {email}, omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief van Camping le Soustran.
U kunt hier klikken om uw aanmelding aan te passen of te verwijderen.

Camping le Soustran     ...     NIEUWSBRIEF augustus 2019

Zomer in Nederland en Zomer in Frankrijk. Wat een genot. Wat een weer. Wat een warmte. Misschien iets te veel van het goede? Ontzettend veel verschil merk ik, wanneer ik wandel over het voetpad, of fiets over het fietspad, richting de stad of wanneer ik vertoef in een groener stukje, zoals op de mooie grasmat van de camping, of wandel in het bos ernaast. Ik pleit voor meer groen in dorpen en steden, de natuur koelt !!Om u een beetje kennis te laten maken met de omgeving van de camping, zijn we afgelopen maart begonnen om in de 'maandelijkse' nieuwsbrieven, een stad, dorp of bezienswaardigheid uit de omgeving van de camping uit te lichten. Deze keer vertellen wij u graag meer over : 

Het Viaduc des Rochers Noirs, ook wel viaduc de Roche-Taillade genoemd, is een voormalig spoorbrug die tot 1959 deel uit maakte van het nationale spoornetwerk 'Transcorrézien'. Het heeft een lengte van 160 mètres, en hangt op 92 meter boven de rivier Luzège, over ongerepte bergkloven, tussen de plaatsen Lapleau en Soursac. 

Dit indrukwekkende bouwwerk is ontworpen door de ingenieur Albert Gisclard, en in 1913 officieel geopend door president Raymond Poincaré. De brug is een historisch Monument sinds 2000, en sinds 2005 ook voor voetgangers afgesloten. De brug is dus niet meer toegankelijk voor publiek, maar kan bewonderd worden vanaf een loopbrug boven de Luzège. Zo kunnen bezoekers niet alleen genieten van het prachtige uitzicht op het viaduct, ook kunnen wandelaars zo weer van de ene naar de oever van de rivier, en de paden van de Transcorrézien nemen, tussen Tulle en Ussel. Meer weten, op wikipedia is veel te vinden over deze brug.

Bron: France Voyage
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, lucht, wolk, berg, oceaan, buiten, natuur en water

We hebben nieuwe (sit-on-top) kano's besteld (5x) en een supboard. Vanaf begin september zijn ze bij ons te huur. We brengen ze graag voor u naar het meer.

In de toekomst is het ook de bedoeling dat we zo nu en dan een kanotocht uitzetten op de Dordogne, waar we u dan naartoe brengen en weer ophalen.


De blog van deze maand: Stagelopen.

Mocht u het leuk vinden de oude nieuwsbrieven te lezen, een aantal kunt u terugvinden op deze pagina op de website: www.lesoustran.com/nieuwsbrief

Lees meer

 

Lieve groetjes van ons allemaal en hopelijk tot snel ziens !

www.lesoustran.com
www.camping-lesoustran.com
www.campinglesoustran.com

Om uw aanmelding voor deze nieuwsbrief aan te passen, klik hier.


Facebook

Twitter

Pinterest

LinkedIn

Youtube

Instagram