Deze email is verzonden aan {email}, omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief van Camping le Soustran.
U kunt hier klikken om uw aanmelding aan te passen of te verwijderen.

Camping le Soustran       ...       NIEUWSBRIEF juli 2019

Het hoogseizoen komt langzaam op gang. Volgens schoolvakanties-nederland.nl zijn in het zuiden van Nederland de meeste scholen inmiddels gesloten. Volgens anwb.nl/verkeer/buitenland/verkeersdruktekalenders-zwarte-zaterdag komen de zwarte zaterdagen er weer aan. U gaat onderweg en wij maken ons klaar u van harte te ontvangen wanneer u, na uw lange reis, bij ons de camping op rijdt. Het zwembad is gevuld, de diepvries en koelkasten weer vol met o.a. verkoelende drankjes en de tap staat gereed om u te dienen met een lekker glaasje vers gerstenvocht! Rij veilig, goede reis en tot gauw .....

Om u een beetje kennis te laten maken met de omgeving van de camping, zijn we afgelopen maart begonnen om in de 'maandelijkse' nieuwsbrieven, een stad, dorp of bezienswaardigheid uit de omgeving van de camping uit te lichten. Deze keer vertellen wij u graag meer over : 

Le château de Ventadour.

Op 35 minuutjes rijden van de camping, ligt bij het plaatsje Moustier-Ventadour het château van Ventadour. Op een hoogte van 562 meter, op de top van een rotspunt boven de vallei van Soudeillette, rijzen de overblijfselen van een voormalige middeleeuwse burcht uit de 12de en 13de eeuw. Deze burcht staat sinds 1840 op de lijst van Historische Monumenten. Vroeger heerste men hier over het graafschap van Ventadour, en over een ongerepte, groene omgeving. Dit hooggelegen kasteel, 170 meter lang en 30 meter breed, heeft uit zijn verleden indrukwekkende ruïnes weten te bewaren, met delen van de verdedigingsmuur, een ronde toren en de sporen van een kapel en het herenhuis.

Er worden in de zomermaanden rondleidingen, festivals met muziek en middeleeuwse dagen gehouden. Leuk om mee te maken! Klikt u hier voor agenda van Kasteel van Ventadour.

Bron: France Voyage

Afbeeldingsresultaat voor ventadour


Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, lucht, wolk, berg, oceaan, buiten, natuur en water Bij het strand aan het meer is inmiddels het
AQUAPARK
geïnstalleerd. Toegang is gratis. Toezicht van de opzichters elke dag van 13u tot 18u. De groene vlag en de blauwe vlag zweven op het strand. Namens de opzichters: Bedankt voor het respecteren van de regels zodat iedereen de hele zomer kan genieten. Veel zwem-en speelplezier toegewenst!

De blog van deze maand: C'est fini!

In de volgende blog, die eind juli/begin augustus zal verschijnen, leest u over het wel en wee op de camping.
In de volgende nieuwsbrief leest u over een hele leuke (sportieve) wateractiviteit ...

Lees meer

Lieve groetjes van ons allemaal en hopelijk tot snel ziens !

www.lesoustran.com
www.camping-lesoustran.com
www.campinglesoustran.com

Om uw aanmelding voor deze nieuwsbrief aan te passen, klik hier.


Facebook

Twitter

Pinterest

LinkedIn

Youtube

Instagram