Nieuwsbrief
November 2021 Online lezen

Je leest momenteel de nederlande uitgave. Binnenkort gaan we de nieuwsbrief ook in het frans uitbrengen. Hou de website in de gaten !
Vous lisez actuellement l'édition néerlandaise. Bientôt, nous publierons également le bulletin en français. Gardez un œil sur le site Web!

Op dit moment op de camping ...

.. is het stil. Het seizoen is officieel voorbij. De poort is gesloten en op een enkele gast na, die dit najaar (winter of voorjaar) verblijft in onze : Chalet au calme et pleine nature (link), is er verder niemand meer. 

De afgelopen 3 weken was het fantastisch weer. Koud in de nachten en ochtenden. Overdag een stralende zon vergezeld door een blauwe lucht.

De zon speelt nu kiekeboe, want tussen de hele flinke regenbuien door, komt ze af en toe even kijken. Daar zijn wij blij mee. 

Weetjes en feitjes

In de omgeving van de camping zie je met regelmaat de vulkanische bergketens van de Auvergne. Een schitterend plaatje waar ik persoonlijk heel erg van kan genieten.

Of je nu, vanaf de camping, zo een minuut of 10 richting het bos wandelt óf wanneer je in het dorp vlakbij het gemeentehuis parkeert, óf de route vanaf Ussel naar de camping, in de verte zie je de puys.

De keten van bergen is een groepering van 80 vulkanen die zich uitstrekt over bijna 32 km lang en 4 km breed. De bergen hebben een aantrekkingskracht en een dagtocht naar één van de toppen is absoluut een aanrader. De rit (tussen de 70 en 80km afhankelijk van welke puy) ernaartoe is al een traktatie en een tussenstop in de prachtige dorpjes onderweg maakt het compleet.

Dat wij in de uitlopers van dit mooie gebied te vinden zijn is wel duidelijk aan het kaartje hieronder. Heel wat puys om ons heen ;-)

Maandelijkse blog
Beten, bulten en blauwe plekken
Blog november 2021: Voor ons kampeerders herkenbaar. Jong en/of oud, je komt niet ongeschonden thuis van de camping. Beten, bulten en blauwe plekken, het zit er dik in. Of het…
Klik en lees verder ..
Le brame du cerf en Corrèze
Blog oktober 2021: Afgelopen weekend logeerde een natuurfotograaf bij ons. Een Franse gepensioneerde meneer die speciaal naar dit stukje van de Correze kwam om foto’s te maken van hele mooie…
Klik en lees verder ..
Bramentijd
Blog september 2021: Het blijkt bramentijd. Met bosjes tegelijk groeien de bramenstruiken tussen de haag, tegen de muur, overhangend en verward met lange stengels. Aan die stengels vormen zich mooie…
Klik en lees verder ..
Dieren (deel I)

Vorige maand zag u de bloeiende bloemen op de camping.

 

Nu een plaatje van enkele (zoog)dieren die leven op en in de omgeving van de camping. Volgende maand: vogels, daarna reptielen en daarna insecten. En als het even mee zit, vangen we ook nog wat vissen ;-)

Gezocht

De Nederlandse Caravan Club zoekt nog reisleiders*, iets voor u? Meer informatie op de website: www.caravanclubnederland.nl, of gezellig mee op één van de georganiseerde reizen kan natuurlijk ook.

 

*alleen of met z'n tweeën, in ieder geval dien je in het bezit te zijn van eigen vervoer met tent, caravan of vouwwagen.

Gevonden

Afgelopen zomer hebben we een bril gevonden bij het zwembad. Via social media hebben we getracht het gezicht behorende bij de bril terug te vinden. Dit is niet gelukt. Misschien lukt het via deze weg. Wie is zijn bril kwijt?

Onderweg naar seizoen 2022 ..

.. staan we niet stil. We pakken en klussen door. 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven? Dat kan op diverse manieren:

- Meld je aan voor onze nieuwsbrief, www.lesoustran.com/nieuwsbrief. Op dit moment hebben we 142 geabonneerde lezers.

of

- Like onze facebookpagina : www.facebook.com/LeSoustran. Hier hebben we 732 likers.

We gaan natuurlijk voor meer.. Help jij ons mee? 

1000 likers op Facebook zou heel leuk zijn of 200 nieuwsbrief-abonnees via onze website.

Als we één van de twee bereikt hebben, dan is dat zeker iets om te vieren. Onder alle likers en/of abonnees verloten we dan een mooi Correze pakket* ter waarde van 45 euro. Twee maal kans dus !

Beetje een ludieke actie moet kunnen toch?

)* bestaande uit een boodschappentas, twee placemats, een notitieboekje, een notenkraker, een kaasplank, een klein dienblaadje, potloden en een kaartspel.

Wij vinden het ook leuk als je een recensie voor ons achterlaat op Facebook of Zoover of Google of Tripadvisor of France-Voyage of ..

 

Alvast ontzettend bedankt.
Lieve groetjes Bas en Monique

Bezoek onze website
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Inschrijving aanpassen    |    Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com