Weet u wat ik zo leuk aan de winteravonden vind; het maken van plannen.  Het maken van to-do-lijstjes. We overdenken de plannen, lui achteroverliggend met dat lekkere glas vin rouge ( rode wijn), met onze pantoffel voetjes richting houtkachel. Zo vanuit die positie bespreken we onze ideeën over le Soustran.

Peter is degene die schrijf. Ik rakel dingen op. Ik bedenk, vind ik zelf, best wel leuke en vernieuwende plannetjes. Zoals al gezegd, Peter zucht en schrijft. Dat zuchten is ook een beetje ontstaan uit gewoonte. Ik kan me dat wel voorstellen. Soms moet ik ook wel eens héél diep en lang zuchten van mijzelf.

Want het zijn warrige onderwerpen die ik, liggende met een volle Franse kaas mond, uitpruttel. Peter moet uit dat volle-mond-verhaal van mij dan zinnige en concrete lijstjes samenstellen.
Wat er op die lijstjes staat. Nou dat kan ik je wel vertellen.

 • Lijst 2 ( Lijst 1 slaan we over. Dat is niet interessant voor je. Daar kunnen wij en jij niets mee), dus op lijst 2 staan de mogelijkheden voor het komende seizoen
  het organiseren van wandelingen met picknick
  het  serveren van verse ( bio) thee en koffie met een croissantje op het terras tijdens de brood verkoop in de morgen.

 

 • Lijst 4 ( 3 slaan we ook over, te saai voor jou en mij)
  – het maken van de zandbak
  – het overdekken van ons buiten terras
  – het wifi bereik aan de bar

 

 • Lijst 7 ( 5 en 6 zijn zo mogelijk nog saaier, zelfs voor Peter)
  – het schrijven van de welkomsbrief
  – het schilderen van ons Aankomstbord

 

 • Lijst 8 en 9 komen bij voorbaat te vervallen. Met de lijstjes 10 en 11 willen we je niet lastig vallen, en lijstje 12 neem ik mee naar de supermarkt.

 

Al wil ik nog even terugkomen op lijst 12. Ik ben niet goed in supermarktlijstjes. Ik moet ze van mezelf samenstellen, want ik kom op de leeftijd dat mijn leesbril en boodschappenlijst een éénheid vormen. Er is altijd wel iets dat ik vergeet. Of het zijn de verse kruiden, of nog veel belangrijker, het toiletpapier. Dat boodschappenlijstje is zo langzamerhand mijn beste vriendje tijdens het winkelen, al moet ik dan wel mijn leesbril bij me hebben, anders is het nog een drama. Dat weet ik uit ervaring.

Maar goed, op zo’n warme knusse winteravond bij de houtkachel zittende, borrelen de ludiekste plannen naar boven. Energie genoeg om lijst 2-4-7- en 12 ten uitvoer te brengen, maar van 1-3-5-6-8-9-10-11 moeten we beide best wel zuchten.

Om een ons zelf een beetje moed te geven, nemen we nog een hapje Franse Bleu d’ Auvergne en ach, omdat het weekend er aankomt, ook nog maar een slokje van die lekkere vin rouge uit de Corrèze….
Je ziet, er liggen nog heel wat lijstjes die we moeten verwerken.
Zucht.